SIELUNMAISEMA
7.10.-7.11.2021
Glasshouse Helsinki gallery

 

FI
Näyttely koostuu 15 taiteilijan sielunmaisemista ja mielikuvista. Teokset ovat toteutettu eri tekniikoilla ja materiaaleilla. Esillä on laaja kirjo maalauksia, valokuvia, tekstiili- ja keramiikkateoksia ja videoteos.
Näyttely on kuratoitu ja tuotettu yhteistyössä Glasshouse Helsingin kanssa.

Näyttely käsittelee universaalia aihetta miten kohdata maailma ympärillämme ja samalla löytää sen yhteys oman sisäisen ajattelun maailmaamme? Miten elää hetkessä ja katsoa kauas unelmien siivittämänä? Mistä syntyy ajattelun kokonaisuus, mistä kuva, joka muodostuu sielun maisemaamme? Ihmisenä olemme aikamme lapsia, elämän matkan kulkijoita, sen mutkissa muuttuneita, tuulissa viipyneitä. Kaikkien kokemuksien kattava kirjo on sisällämme, meissä.

Sielunmaisema voi olla sumuisten metsien ja meren aaltojen maisema. Se voi olla  rosoisissa pinnoissa tunnusteltavissa oleva tuska tai uuden synnyn ilo. Ehkä piirretty viiva, joka on vailla kirjaimia ja sanoja mutta kuitenkin luettavissa, jollakin abstraktilla kielellä. Yhtä lailla maisemassa voi olla arjen totuus, sen aidot arvot ja luottamus tulevaan. Sielun maisema elää meissä jokaisessa erilaisena, omanamme. Maisemalla olkoon lupa kiinnittyä, muuttua ja elää. Maisema meissä ja edessämme.

EN
The Landscape of the Soul exhibition is comprised of work created by 15 different artists. Through paintings, photographs, video art, ceramics and textiles, they express their inner world reflected in their imagination, dreams and memories.
The exhibition is curated and produced in collaboration with Glasshouse Helsinki.

SE
Utställningen berättar om 15 konstnärers själslandskap, drömmar och fantasier. Verken är alla gjorda med olika metoder och teknik och innefattar målningar, fotografier, textil- och keramikverk samt videoinstallationer.
Utställningen är kuraterad och producerat i samarbete med Glasshouse Helsinki.

 

Taiteilijat / Artists / Konstnärer:
Henna Aho
Sophia Ehrnrooth
Lauri Eriksson
Marianne Huotari
Pan Jianfeng
Meeri Koutaniemi
Veera Kulju
Eva Lamppu
Aura Latva-Somppi
Sonja Löfgren-Birch
Mari Paikkari
Pekka Paikkari
Kerttu Saali
Teemu Salonen
Saija Starr

 

Glasshouse Helsinki gallery
Aleksanterinkatu 13, 2nd floor, 00100 Helsinki
Mon–Fri 11–19, Sat 11–18

Shop: Exhibition artwork