Näyttely #99 – Sasha Huber & Petri Saarikko / Kuin yö ja päivä

18.10.–16.11.2024

Sasha Huber & Petri Saarikko: Kuin yö ja päivä

18.10.–16.11.2024

Lokal Galleria

Näyttelyssä kohtaavat kaksi taiteilijaa, Sasha Huber ja Petri Saarikko, joiden teokset tutkivat vastakohtaisuuksien, toiseuden ja yhteyden teemoja.

Sasha Huberin niittiteokset käsittelevät henkilökohtaisia ja kollektiivisia muistoja. Petri Saarikko puolestaan tutkii vuorovaikutusta ja kommunikaatiota sekä yhteisöllisyyden merkityksiä. Molemmat taiteilijat tuovat esiin toiseuden moniulotteisuuden: sen, miten vastakohdat – kuten yö ja päivä – voivat täydentää toisiaan.

Sasha Huber on helsinkiläinen, kansainvälisesti tunnustettu, monitieteinen sveitsiläis-haitilaista perintöä edustava kuvataiteilija. Huberin työ liittyy muistin, huolenpidon ja kuulumisen politiikkaan suhteessa ympäristöön jääneisiin siirtomaajäämiin. Hänen tunnusomainen työskentelyvälineensä on niittipistooki. Vaikka se on tietoinen sen symbolisesta merkityksestä aseena, se tarjoaa hänelle mahdollisuuden neuvotella uudelleen epätasa-arvoisesta voimadynamiikasta ja mahdollisuuden korjata, ompelemalla symbolisesti yhteen siirtomaahaavat.

Petri Saarikko on helsinkiläinen taiteilija ja muotoilija, jonka työ sitoutuu elämykselliseen maailman ymmärtämiseen erityisesti näkyvän valon ja värin prismojen kautta. Tämä kiinnostus ulottuu pohtimaan, kuinka esimerkiksi maalaus voisi siirtyä päivänvalosta pimeyteen. Hänen työnsä ilmentää siten multimodaalista tutkimusta kietoutuneille sosiaalisille, historiallisille ja filosofisille aloille.

Osta: Näyttelyteoksia (alk 17.10.2024 klo 17)