Lokal Creators / Inka Kivalo

Vierailimme suomalaisen tekstiilitaiteilija Inka Kivalon ateljeessa, jonka erityisiä tekstiiliteoksia on ollut esillä Lokalilla jo vuosia.

Hän työskentelee pääasiassa jacquard-kudontatekniikoilla, jolla voi luoda maalauksia muistuttavia seinävaatteita. Ne ovat kuin ikkunoita Inkan värikkäisiin maailmoihin.

Lokal Creators / Inka Kivalo

Vierailimme suomalaisen tekstiilitaiteilija Inka Kivalon ateljeessa, jonka erityisiä töitä on ollut esillä Lokalilla jo vuosia. Hän työskentelee pääasiassa jacquard-kudontatekniikoilla, jolla voi luoda maalauksia muistuttavia seinävaatteita. Ne ovat kuin ikkunoita Inkan värikkäisiin maailmoihin.

”Kudon, kirjon ja rakennan veistoksia. Välillä teen huiveja ja välillä koruja, mutta oikeastaan ​​pääteokseni ovat kuvakudoksia.

Veistosten tekeminen eläimistä ja hahmoista on vapauttavaa. Veistokset rakentuvat erittäin ohuista langoista. Ompelen, kiedon, puristan ja veistän lankoja ja sillä tavalla luon teokselle muodon. Näissä veistoksissa on jotain lapsen maailman kaltaista ja sen haluan säilyttää. Minusta siinä on jotain hauskaa.

Kuvakudoksia tehtäessä prosessi alkaa luonnoksista. Teen suuren määrän luonnoksia. Sen jälkeen rakennan loimen ja sitten alan töihin. Kuvakudosten kudonta on melko hidasta. Minulle on äärimmäisen tärkeää, että kudoksessa käsialani on elossa. Manipuloin jotain osia ja käsittelen kudotun osan pintaa koko kudontaprosessin ajan. Usein myös kutomakoneella tekemäni ratkaisut voivat olla hirveän monimutkaisia. Jälkikäteen mietin aina, että miten minä edes tein tämän osan tänne?

Minulle on tärkeää nähdä itseni kuvakudoksessa, ja että se on tullut käsieni kautta. Langat ja värit ovat tärkeitä. Yleensä rakennan oman langan monista ohuista langoista, koska haluan saada kudoksen pinnan värisemään.”

Osta: Inka Kivalon teoksia

Tutustu: Lokal Creators

Lokal Creators / Akiko Mori

Akiko Mori syntyi Japanissa ja opiskeli kuvanveistoa Taideyliopistossa Tokiossa. Vuonna 2022 hän avasi uuden studionsa Helsinkiin, jossa vierailimme hänen Lokal White Wall -näyttelynsä, Geometric Spaces, kunniaksi. Hän on kiinnostunut siitä, miten fysikaaliset ominaisuudet, kuten saven tiheys ja vesipitoisuus, vaikuttavat saven juoksevuuteen.

Lokal Creators / Benjamin Murphy

Benjamin Murphy, syntynyt Länsi-Yorkshiressä, on maailmanlaajuisesti aktiivinen kuvataiteilija. Hänen nykyinen työskentelynsä tutkii polariteetin, ajan, muistin ja kontrastin teemoja – usein puuhiilellä raa’alla kankaalla. Vierailimme hänen työhuoneellaan Helsingissä juuri ennen kuin hän pystytti Lokal White Wall Éanáir -näyttelynsä.

Lokal Creators / Sini Villi

Sini Villi on helsinkiläinen tekstiilitaiteilija. Hän luo kolmiulotteisia, veistoksellisia tekstiilitaideteoksia käsintehdystä nauhasta. Vierailimme hänen Helsingin studiossaan kesäisenä iltapäivänä juuri sen jälkeen, kun hän oli pystyttänyt White Wall -näyttelynsä, Ammonites.

Lokal Creators / Fanny Tavastila

Fanny Tavastila on taidemaalari joka asuu ja työskentelee Helsingissä. Vierailimme hänen työhuoneellaan Kaapelitehtaalla pimeänä marraskuisena iltapäivänä aistimassa sitä ympäristöä, jossa syntyvät hänen teoksensa, jotka vangitsevat lyyrisellä väri-, rytmi-, tekstuuri- ja sommittelutajullaan se, mitä ei ole helppo ilmaista sanoin.