Lokal Kansallissali 16.11. - 23.12.2020

Olemme täällä sinua varten - tervetuloa turvallisille ostoksille Lokal Kansallissaliin!

Olemme täällä sinua varten – toivon ja ilon tunnelmissa, ja valmiina luomaan vierailustasi ensiluokkainen! Tule nyt kokemaan Lokal Kansallissalin kauneus ja esineiden yhteys turvallisesti ja rauhassa. Tällä hetkellä annamme pääsyn Lokal Kansallissalin lähes 400m² tilaan maksimissaan vain 20 samanaikaiselle vierailijalle. Huolehdimme turvavälien toteutumisesta, tarjoamme käsidesiä paikan päällä ja koko henkilökunnallamme on maskit käytössä – valmiina palvelemaan sinua henkilökohtaisesti, mutta turvallisesti. Mikäli saapuessasi paikalle Kansallissali on jo täynnä, voit turvallisesti odottaa pääsyäsi sisälle pääovien edessä. Myös kaikille vierailijoillemme suosittelemme vahvasti kasvomaskin käyttöä tiloissamme.

Voit myös aina tehdä ostoksia huoletta täällä verkkokaupassamme, ja tiesithän, että myös verkkokauppamme asiakaspalvelu palvelee Kansallissalin aukioloaikojen puitteissa. Saat henkilökohtaista palvelua niin puhelimitse kuin sähköpostitse – maanantaista sunnuntaihin. Voit yksinkertaisesti ja huoletta vain soittaa meille, vastaamme mieltä askarruttaviisi kysymyksiisi ja autamme sinua löytämään sopivat tuotteet ja lahjat. Voimme myös hoitaa tilauksen teon puolestasi puhelimitse ja lähettää tilauksesi kotiovellesi jos niin vain haluat. Olethan yhteydessä – olemme täällä sinua varten!

 

Lämpimästi tervetuloa turvallisille ostoksille toivon ja ilon tunnelmissa!

Lokal Kansallissali

16.11. – 23.12.2020

Aleksanterinkatu 44, 2. kerros
00100 Helsinki
+358 (0) 44 9787 943
kansallissali@lokalhelsinki.com

 

Aukioloajat välillä 16.11. – 6.12.

Ma – pe 9:30-20
La – su 10-18
(6.12. Itsenäisyyspäivänä 9:30-16)

Aukioloajat välillä 7.12. – 23.12.

Ma – su 08:30-20

Verkkokaupan asiakaspalvelu

+358 44 9821 876
customerservice@lokalhelsinki.com

 

Aukioloajat välillä 16.11. – 6.12.

Ma – pe 9:30-20
La – su 10-18
(6.12. Itsenäisyyspäivänä 9:30-16)

Aukioloajat välillä 7.12. – 23.12.

Ma – su 08:30-20

Lokal Kansallissali 16.11. – 23.12. - Joulun kuratoitu juhlamyymälä / Julens festbutiken / Christmas shopping experience

Lokal Kansallissali on joulun Lokal Helsingin tyyliin kuratoitu juhlamyymälä, kuin pienoistavaratalo kansallisromanttisen Kansallissalin upeissa puitteissa, aivan Helsingin ydinkeskustassa Pohjolan talonakin tunnetussa Väinämöisenlinnassa. Se koostuu 8 upeasta eri huoneesta, joissa esillä on muotoilijoiden ja taidokkaiden käsityöläisten, taiteilijoiden ja tekijöiden huolellisesti kuratoituja tuotteita; käsityötä, keramiikkaa, lasia, piensarjoja, tekstiilejä, puuta ja vaahtokarkkeja, joulun artesaaniherkkuja, tuoksuja, vaatteita, koruja, teoksia ja paljon muuta. Se on paikka, jossa voit kokea taiteen, taidekäsityön ja muotoilun maailman joulun hengessä ja ostaa kaikki joulun lahjat.

Seuraa meitä ja Kansallissalin tapahtumia Instagramissa @lokalhelsinki
#lokalkansallissali

Lokal Kansallissali, den mest stämningsfulla festbutiken, inbjuder dig till en dialog om konst, hantverkstradition och design. Den imponerande nationalromantiska arkitekturen ramar in utrymmen som skapats kring olika teman. Ateljéen, smyckeskrinet, garderoben, spegelkorridoren, det gamla apoteket, konstrummet och bankettsalen är fulla av noggrant kurerade produkter enligt Lokal Helsinkis stil; hantverk från små byar, keramik och glas, vintagedräkter från bortom havet, smycken, kroppsvård, dofter, trä, näver och marshmallows – naturmaterial som vackrast av mer än hundra tillverkare. Artesandelikatesser har dukats fram för julfesten. I luften finns en känsla av hopp och drömmar.

För mer följa oss på Instagram @lokalhelsinki
#lokalkansallissali

Lokal Kansallissali Christmas shopping experience, like a historical miniature department store in the magnificent Väinämöisenlinna, is situated in the heart of Helsinki. Its Wardrobe, Ateljé, Jewellery Box, Old Pharmacy, Art Room, Mirror Corridor, Hall, and Food Cabinet are filled with carefully curated objects Lokal style; crafts from the villages, ceramics, art glass, textiles, wood, birchbark and marshmallows  – natural materials at their best. The Christmas table is served with artisan delicacies. There is a feeling of hope and dreams in the air.  We invite you to experience the world of art, craft and design in the spirit of Christmas!

For more follow us on Instagram @lokalhelsinki

#lokalkansallissali

Kansallissalin huoneet

1. Food Cabinet / Ruokakomero

Ruokakomero on kuin klassinen vanhan ajan maitokauppa, jossa myytiin paikallisten viljelijöiden tuotteita.

2. Hall / Sali

Kansallissali on katettu juhlaan. Kansallisromattinen tila on kuin varjeltu salaisuus kivisen Väinämöisen linnan kerroksissa.

3. Old Pharmacy / Vanha Apteekki

Kansallissalin Vanha Apteekki puolestaan yhdistää tuoksut ja hyvinvoinnin maailman – vanhan apteekin hengessä.

4. Ateljé / Ateljee

Ateljee huone on Kansallissalin kaunein tila. Kulmahuone, jonka katunäkymä vie ajatuksen maailman tuuliin.

5. Jewellery Box / Korurasia

Pieni tila johtajan kulmahuoneen vieressä on sihteerin yksityinen tila, kuin korurasia. Tilassa oleva vitriini on omistettu taidekäsityöläisten koruille.

6. Wardrobe/ Vaatekaappi

Lokalin laajentunut kokoelma käsittää myös asusteita ja arjen vaatteita.

7. Art Room / Taidehuone

Taidehuone on omistettu Lokalin taiteiljoille. Ryhmänäyttelyn omaisesti esillä on töitä keramiikkataiteilijoilta, tekstiilitaidetta, maalauksia, grafiikkaa.

8. Mirror Corridor / Peilikäytävä

Käytävä Ateljeen ja Taidehuoneen välillä on somistettu Taite peileillä. Heijastuksia ja kohtaamisia.

Kansallissali, Väinämöisenlinna – historiaa

Kansallissali on vuonna 1901 valmistuneen, ja alun perin vakuutusyhtiö Pohjolaa varten rakennetun Väinämöisenlinnan toisessa kerroksessa sijaitseva ainutlaatuinen kansallisromanttinen juhlatila, jossa on järjestetty erilaisia juhlia ja tilaisuuksia vuosien saatossa. Aina vuoteen 1987 saakka Kansallissali toimi kuitenkin vakuutusyhtiö Pohjolan asiakaspalvelutilana.

Pohjolan talona myös tunnettu Väinämöisenlinna on itsessään on jykevä graniittiseinäinen suomalaisen kansantaruston hahmojen koristama kivilinna, joka sijaistee Aleksanterinkadun ja Mikonkadun kulmassa aivan Helsingin ydinkeskustassa. Sen graniittiseinät ovat kotimaista vuolukiveä, ja sen sisätiloissa on käytetty paljon puuta, kiveä ja rautaa.

Väinämöisenlinnan julkisivun suunnittelivat jugendin nimekkäät arkkitehdit Herman Gesellius, Armas Lindgren ja Eliel Saarinen (Arkkitehtitoimisto Gesellius Lindgren Saarinen). Alkuperäiset sisätilat suunnitteli puolestaan arkkitehtipariskunta Ines ja E. A. Törnvall ja pääsisäänkäynnin irvistelevät naamat ovat taitelija Hilda Flodinin käsialaa.

Osta nyt:

Join Us

Subscribe to our newsletter to receive all the latest Lokal news and invitations.